Odpadki

Seznam izdelkov, ki jih toči Bert na ljubljanski tržnici

Bert na osrednji pokriti ljubljanski tržnici na Pogačarjevem trgu 1 je druga brezembalažna trgovina JP VOKA SNAGA d.o.o., kjer je kupcem na voljo 18 tekočih izdelkov (bio čistila, bio šamponi in geli za telo, sokovi, več vrst olja in kisa itd.).

Izdelke v lastno povratno embalažo lahko natočite od ponedeljka do petka med 7. in 16. uro in ob sobotah med 7. in 14. uro.

BIO šampon za dojenčke in otroke

Izjemno nežen šampon, zasnovan za otroške lase. Ekstrakt kamilice ima pomirjujoč učinek na lasišče, beljakovine riža pa hranijo in obnavljajo občutljive lase. Cvetlična in citrusna nota, pridobljena iz uravnotežene mešanice naravnih eteričnih olj ylang ylang in grenivke naredita čiščenje še bolj sproščujoče. Šampon ne draži oči. Je dermatološko testiran in ustreza merilom za uvrstitev med veganske proizvode.

Sestavine: aqua, coco-glucoside (cocco,mais,patata/detergente), sodium coco-sulfate (cocco/detergente), betaine (amminoacido della barbabietola/condizionante), disodium cocoamphodiacetate (cocco/detergente), glycerin (vegetale/idratante), inulin (radice di cicoria/districante), olea europaea leaf extract* (foglie di olivo/protettivo), chamomilla recutita flower extract* (camomilla/addolcente), citrus grandis peel oil* (pompelmo/purificante), cananga odorata flower oil* (ylang ylang/tonificante), hydrolyzed rice protein (riso/idratante,protettivo), panthenol (provitamina b5/fortificante), glyceryl oleate (oliva/emolliente), tocopheryl acetate (vegetale, vitamina e/antiossidante), tetrasodium glutamate diacetate (zuccheri/antiossidante), lactic acid (zucchero di canna/regolatore di ph), sodium chloride (sale alimentare/addensante), sodium benzoate (conservante alimentare), potassium sorbate (conservante naturale), limonene**

* Ekološka pridelava

**Naravne sestavine, ki jih vsebujejo eterična olja

Rok uporabe: julij 2020

Proizvajalec: Nivel SRL  Via Romana, 615 - 55100 Lucca – Italija

Dobavitelj: Ekovek, Blanka Trtnik s. p., Miklavčeva ulica 18, 1000 Ljubljana, Slovenija

Cena: 17€/l

Bio šampon za pogosto umivanje las

Šampon je primeren za vsakodnevno nego vseh vrst las. Hidrolati organskega ognjiča in cvetov pomaranče krepijo in ščitijo lase in lasišče. Izdelek ne vsebuje parabenov, barvil, silikonov, sintetičnih dišav in je brez gensko spremenjenih organizmov (brez GSO). Je dermatološko testiran (tudi na nikelj) in ustreza merilom za uvrstitev med veganske proizvode.

Sestavine: aqua, coco-glucoside, sodium coco-sulfate, betaine, disodium cocoamphodiacetate, inulin, olea europaea leaf extract*, citrus aurantium amara flower water, citrus nobilis peel oil, calendula officinalis flower extract, citrus sinensis peel oil expressed, cananga odorata flower oil, panthenol, glyceryl oleate, tocopheryl acetate, glycerin, tetrasodium glutamate diacetate, lactic acid, sodium chloride, sodium benzoat, potassium   limonene**, linalool**.

*ekološke sestavine  **sestavine naravnih eteričnih olj

Rok uporabe: Izdelek porabite v tridesetih mesecih od dneva nakupa.

Proizvajalec: Nivel S.R.L, Via Romana 615, 55100 Lucca, Italija

Dobavitelj: Ekovek, Blanka Trtnik s. p., Miklavčeva ulica 18, 1000 Ljubljana, Slovenija

Cena: 18 €/l

Bio gel za tuširanje

Naravni gel za tuširanje je izdelan iz ekoloških sestavin in je biorazgradljiv. Primeren je za vsakodnevno nego vseh vrst kože in ne vsebuje penil. Je brez parabenov, sintetičnih dišav, formaldehida, silikonov, klorovih derivatov in etoksiliranih sestavin. Gel ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov (brez GSO). Slovenski izdelek. Primeren za vegane.

Sestavine: kokosovo olje*, sončnično olje, eterično olje sivke*, eterično olje limonske trave, boraks.
*ekološke sestavine

Rok uporabe: Izdelek porabite v dvajsetih mesecih od dneva nakupa. Hranite ga na sobni temperaturi in v temnem prostoru. Hranite izven dosega otrok. Gel je primeren samo za zunanjo uporabo. Ne priporočamo uporabe po pilingu ali na vneti koži.

Proizvajalec: Stojan Korošec – nosilec dopolnile dejavnosti na kmetiji, Ulica Gregorja Žiberne 4, 6215 Divača, Slovenija

Cena: 14€/l

Bio tekoče milo

Naravno tekoče milo je izdelano iz ekoloških sestavin in naravnih eteričnih olj. Primerno je za vsakodnevno nego vseh vrst kože. Ne vsebuje parabenov, barvil ter drugih umetnih konzervansov in je biorazgradljivo. Slovenski izdelek.

Sestavine: destilirana voda, umiljene naravne maščobe (sončnično in kokosovo olje*), kalijev hidroksid, natrijev tetraborat dekahidrat, eterično olje sivke*, eterično olje limonske trave.
*Certificirane ekološke sestavine.

Rok uporabe: Izdelek porabite v dvajsetih mesecih od dneva nakupa. Hranite ga na sobni temperaturi in v temnem prostoru. Hranite izven dosega otrok. Milo je primerno samo za zunanjo uporabo.

Proizvajalec: Stojan Korošec – nosilec dopolnile dejavnosti na kmetiji, Ulica Gregorja Žiberne 4, 6215 Divača, Slovenija

Cena: 13 €/l   

Biodetergent za pranje perila (sivka)

Naravni detergent z vonjem sivke za pranje tkanin iz bombaža, lana in umetnih vlaken. Detergent ustreza merilom za uvrstitev med veganske proizvode. Ne vsebuje dodatnih barvil, fosfatov, umetnih konzervansov in je biorazgradljiv. Primeren je za pranje na temperaturi do 60 °C. Slovenski izdelek.

Navodila za uporabo: Za eno pranje zadošča od 80 do 100 ml detergenta. Liter detergenta zadošča za 12 pranj.

Sestavine: < 5 % naravnega mila (olivno*, palmovo* in kokosovo olje*), eterično olje sivke*, soda bikarbona, linalool**, limonene**.
*Certificirane ekološke sestavine; **sestavine naravnih eteričnih olj.

Rok uporabe: Izdelek porabite v dvajsetih mesecih od dneva nakupa. Pred uporabo pretresite. Hranite na temperaturi nad 10 °C in izven dosega otrok. Če imate občutljivo ali poškodovano kožo, se izogibajte daljšemu stiku z izdelkom.

Proizvajalec: Stojan Korošec – nosilec dopolnile dejavnosti na kmetiji, Ulica Gregorja Žiberne 4, 6215 Divača, Slovenija

Cena: 4,8 €/l    

Biodetergent za strojno pomivanje posode

Biodetergent za strojno pomivanje posode vsebuje površinsko aktivne snovi na osnovi kokosovega olja. Izdelek ne vsebuje sintetičnih dišav. Je biorazgradljiv, dermatološko testiran (tudi na nikelj) in ustreza merilom za uvrstitev med veganske proizvode.

Navodila za uporabo: Pred pomivanjem s posode odstranite ostanke hrane in maščob. V predalček v pomivalnem stroju nalijte 30 ml detergenta.

Nasvet: preverite količino soli v pomivalnem stroju in redno čistite filter.

Izdelek hranite izven dosega otrok. Lahko povzroči alergijski odziv. Če pride v stik z očmi, jih nekaj minut previdno izpirajte z vodo.

Sestavine: < 5% anionske površinsko aktivne snovi, amfoterne površinsko aktivne snovi; parfumi (Benzyl alcohol, Limonene, Citral), konzervansi (Sodium benzoate, Potassium sorbate).

Rok uporabe: neomejen.

Proizvajalec: Nivel S.R.L, Via Romana 615, 55100 Lucca, Italija

Dobavitelj: Ekovek, Blanka Trtnik s. p., Miklavčeva ulica 18, 1000 Ljubljana, Slovenija

Cena: 6,5 €/l

Bio univerzalno čistilo

Naravno univerzalno čistilo je izdelano iz ekoloških sestavin in naravnih eteričnih olj. Primerno je za čiščenje kadi in kabine za prhanje, keramičnih ploščic, pečice ter kuhinjskih delovnih površin. Čistilo ne vsebuje dodatnih barvil, fosfatov, umetnih konzervansov in je biorazgradljivo. Čistilo ustreza merilom za uvrstitev med veganske proizvode. Slovenski izdelek.

Sestavine: destilirana voda, alkoholni kis*, citronska kislina, pralna soda, eterično olje sivke*, eterično olje limonske trave, linalool**, limonene**.
*Certificirane ekološke sestavine; **sestavine naravnih eteričnih olj.

Rok uporabe: Izdelek porabite v dvanajstih mesecih od dneva nakupa.
Hranite izven dosega otrok. Primerno samo za zunanjo uporabo. Pred uporabo pretresite.

Proizvajalec: Stojan Korošec – nosilec dopolnile dejavnosti na kmetiji, Ulica Gregorja Žiberne 4, 6215 Divača, Slovenija

Cena: 2,7 €/l

Biodetergent za ročno pomivanje posode

Biodetergent za ročno pomivanje posode učinkovito raztaplja maščobo in odstranjuje trdovratne madeže. Vsebuje rastlinski glicerin iz kokosovega olja in je brez fosfatov, parabenov in sintetičnih dišav. Izdelek je biorazgradljiv, dermatološko testiran in ustreza merilom za uvrstitev med veganske proizvode.

Navodila za uporabo: Nekaj kapljic detergenta kanite na gobico, s toplo vodo očistite umazano posodo in jo nato splaknite pod tekočo vodo. Glede na stopnjo umazanosti uporabite 15–30 ml detergenta na 10 litrov vode.

Sestavine: < 5% neionske površinsko aktivne snovi, parfumi (Citral, Limonene) konzervansi (Sodium benzoate, Potassium sorbate)

Rok uporabe: neomejen.

Izdelek hranite izven dosega otrok. Lahko povzroči alergijski odziv. Svetujemo uporabo zaščitnih rokavic. Če pride v stik z očmi, jih nekaj minut previdno izpirajte z vodo.

Proizvajalec: Nivel S.R.L, Via Romana 615, 55100 Lucca, Italija

Dobavitelj: Ekovek, Blanka Trtnik s. p., Miklavčeva ulica 18, 1000 Ljubljana, Slovenija

Cena: 4,2 €/l

Bio čistilo za tla

Bio čistilo za čiščenje vseh vrst talnih površin je narejeno iz rastlinskih olj ekološke pridelave in je povsem biorazgradljivo. Izdelek ne vsebuje fosfatov, parabenov in je brez gensko spremenjenih organizmov (brez GSO). Detergent ustreza merilom za uvrstitev med veganske proizvode. Proizvedeno v Sloveniji.

Navodila za uporabo: Čistilo razredčite z vodo (pol decilitra čistila vlijte v 5 litrov vode). Pred uporabo ga pretresite.

Sestavine: kokosovo olje, palmovo olje, olivno olje in eterično olje sivke.

Rok uporabe: Izdelek porabite v dvajsetih mesecih od dneva nakupa. Pred uporabo pretresite. Hranite ga na sobni temperaturi in v temnem prostoru. Primerno samo za zunanjo uporabo. Hranite izven dosega otrok. Če pride v stik z očmi, jih izpirajte z vodo.

Proizvajalec: Stojan Korošec – nosilec dopolnile dejavnosti na kmetiji, Ulica Gregorja Žiberne 4, 6215 Divača, Slovenija

Cena: 3,4 €/l

Čistilo za kopalnico

Čistilo je primerno za čiščenje vseh sanitarnih površin: umivalnikov, kadi, prh, keramičnih površin, pip in drugih trdih površin. Ni primerno za uporabo na kalcitnih površinah (marmor ipd.). Učinkovito odstranjuje vodni kamen in preprečuje njegovo ponovno nastajanje.

Navodila za uporabo: S čistilom poškropite površine, podrgnite z vlažno krpo ali gobo. Pustite, da učinkuje, in čistilo nato sperite z vodo.

Sestavine: <5% anionskih površinsko aktivnih snovi, neionskih površinsko aktivnih snovi. Druge sestavine: parfumi (Citronelol). Varnostni list je na voljo na zahtevo kupca.

Rok uporabe: Izdelek porabite v tridesetih mesecih od dneva nakupa.

Izdelek hranite izven dosega otrok.

Proizvajalec: Sutter Industries S.P.A., Str. Leigozze 1, 15060 Borghetto di Borbera AL, Italija

Cena: 2,4 €/l

100 % pomarančni sok

Pomarančni sok s 100-odstotnim sadnim deležem je narejen iz zgoščenega soka visokokakovostnih pomaranč iz Brazilije. Sok vsebuje samo naravno prisotne sladkorje.

Sestavine: zgoščen pomarančni sok, voda, natrijev benzoat, kalijev sorbat, citronska kislina, karboksimetil celuloza, antidioksant (askorbinska kislina).

Poreklo surovine: Brazilija.

Proizveden v Sloveniji.

Rok uporabe: Izdelek porabite v desetih dneh od dneva nakupa. Sok hranite na temperaturi od 5 do 15 °C.

Proizvajalec: Nektar natura, d. o. o., Ekslerjeva ulica 8, 1241 Kamnik, Slovenija

Cena: 1,55 €/l

100 % sok iz jabolk in korenja

Sok iz korenja in jabolka s 100 % sadno-zelenjavnim deležem. Ni toplotno obdelan in je bogat z naravnimi hranili. Je brez dodanih barvil in vsebuje samo naravno prisotne sladkorje. Proizveden v Sloveniji.

Sestavine: zgoščen korenčkov in jabolčni sok, voda, karboksimetil, natrijev benzoat, kalijev sorbat.

Rok uporabe: Izdelek porabite v desetih dneh od dneva nakupa. Sok hranite na temperaturi od 5 do 15 °C.

Proizvajalec: Nektar natura, d. o. o., Ekslerjeva ulica 8, 1241 Kamnik, Slovenija

Cena: 1,6 €/l

Naravni vinski kis

Vinski kis je pridobljen po naravni poti iz izbranih rdečih vin. Narejen je po tradicionalnem domačem receptu, pri katerem se kis prideluje v lesenih posodah za kisanje, kar zagotavlja njegovo kakovost in prijeten okus. Naravni vinski kis ima izrazito rdečo barvo in močan vonj. Primeren je za kisanje vseh vrst solat, kislih juh in temnih omak. Slovenski izdelek.

Sestavine: voda, vinski kis, antioksidant: kalijev metabisulfit (žveplov dioksid).

Rok uporabe: Živilo porabite v dvajsetih mesecih od dneva nakupa. Kis hranite v temnem in hladnem prostoru.

Proizvajalec: ETA Kamnik d. o. o., Kajuhova pot 4, 1241 Kamnik, Slovenija 

Cena: 1,1 €/l 

Naravni alkoholni kis

Naravno fermentiran alkoholni kis je pridelan po naravnem biotehnološkem postopku iz razredčenega alkohola. Primeren je za vlaganje in kisanje zelenjave. Navodila za uporabo: Za vlaganje pomešajte 1/3 alkoholnega kisa z 2/3 vode. Uporabljate ga lahko tudi kot čistilo, saj uničuje mikrobe in učinkovito odstranjuje madeže. Slovenski izdelek.

Sestavine: alkoholni kis – rafinirani etanol rastlinskega izvora.

Rok uporabe: Neomejen. Kis hranite v temnem in hladnem prostoru.

Proizvajalec: ETA Kamnik d. o. o., Kajuhova pot 4, 1241 Kamnik, Slovenija 

Cena: 1,3 €/l 

Naravni jabolčni kis

Jabolčni kis je pridobljen po naravni poti iz jabolčnega vina, pridelanega v Sloveniji. Pridelan je v lesenih acetatorjih (posodah za kisanje), saj les vpliva na kakovost in pristnost kisa, narejenega po tradicionalnem domačem receptu. V naravnem jabolčnem kisu so poleg ocetne kisline tudi aminokisline, vitamini B, rudninske snovi, naravne sadne kisline, fenoli in preostale snovi, ki dajejo kisu poseben okus. Slovenski izdelek.

Sestavine: jabolčni kis, antioksidant: kalijev metabisulfit (žveplov dioksid).

Rok uporabe: Živilo porabite v dvajsetih mesecih od dneva nakupa. Kis hranite v temnem in hladnem prostoru.

Proizvajalec: ETA Kamnik d. o. o., Kajuhova pot 4, 1241 Kamnik, Slovenija

Cena: 1,5 €/l 

Ekološko sončnično olje

Jedilno sončnično olje je narejeno iz ekoloških sončničnih semen, pridelanih v Avstriji. Je hladno stiskano, nerafinirano in nefiltrirano. Primerno za kuho in peko ter pripravo solat.

Sestavine: *ekološko sončnično olje.
*ekološke sestavine

Poreklo surovine: Avstrija.

Predelano v Sloveniji.

Rok uporabe: Živilo porabite v dvanajstih mesecih od dneva nakupa. Hranite ga v hladnem in temnem prostoru. 

Proizvajalec: Oljarna Pečarič, Martin Pečarič s. p., Drašiči 33, 8330 Metlika, Slovenija

Cena: 9,8 €/l

Bučno olje

Jedilno bučno olje je narejeno iz doma pridelanih buč sorte golica. Je 100-odstotno nerafinirano in proizvedeno po tradicionalnem receptu s praženjem in stiskanjem bučnih semen, kar daje olju svojevrstno aromo. Olje je primerno za pripravo solat in slaščic, kot preliv ali kot začimba. Ni primerno za kuhanje. Slovenski izdelek.

Sestavine: bučno olje, sol.

Rok uporabe: Živilo porabite v desetih mesecih od dneva nakupa. Hranite ga v hladnem in temnem prostoru. 

Proizvajalec: Kmetija Banfi, Kupšinci 62, 9000 Murska Sobota, Slovenija

Cena: 16,5 €/l

 

Ekstra deviško olivno olje

Ekstra deviško olivno olje je pridobljeno pri prvem hladnem stiskanju iz ročno obranih oliv sorte koroneiki. Olje je svežega, sadnega in rahlo pikantnega okusa. Ima zelo nizko naravno kislost, kar je osnova in hkrati jamstvo za izjemno kakovost olivnega olja.

Poreklo: Grčija.

Poreklo surovine: Grčija.

Sestavine: 100% ekološko ekstra deviško olivno olje.

Rok uporabe: Živilo porabite v dvajsetih mesecih od dneva nakupa. Olje hranite v zaprti steklenici v temnem in hladnem prostoru.

Proizvajalec: Kali Oreksi, Davorin Gosteničnik s.p., Koroška cesta 47, 2370 Dravograd, Slovenija

Cena: 12,5€/l

 

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n