Pitna in odpadna voda

V gospodinjstvu

  1. Uporabljajmo varčne pralne in pomivalne stroje.
  2. Posodo raje operimo v pomivalnem stroju kot ročno.
  3. Če posodo pomivamo ročno, med čiščenjem z detergentom vodo zapirajmo.
  4. Pralne in pomivalne stroje vključimo šele tedaj, ko so napolnjeni.
  5. Ob nakupu novih pomivalnih in pralnih strojev preverimo, če omogočajo nastavitev količine umazane posode ali perila.
  6. Zelenjavo in sadje perimo v skledi z vodo in ne pod tekočo vodo.
  7. Ne uporabljajmo vode za odmrzovanje zamrznjene hrane.
  8. Premislimo, ali za pitje vedno potrebujemo drug kozarec ali lahko večkrat uporabimo istega.
  9. Za hlajenje pijače ne uporabljajmo hladne tekoče  vode.

 

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n