Pitna in odpadna voda

Na vrtu

Na piktogramu so simboli (dež, zalivalka, cvetlice), ki spodbujajo varčevanje z vodo.Na piktogramu so simboli (vrtna kosilnica, višja trava), ki spodbujajo varčevanje z vodo.Na piktogramu so simboli (sonce ki vzhaja, sonce, ki zahaja, zalivalka, cvetlice), ki spodbujajo varčevanje z vodo.

  1. Za zalivanje vrta uporabljajmo deževnico.
  2. Vodo, s katero smo oprali sadje in zelenjavo, uporabimo za zalivanje rož.
  3. Prazne površine med rastlinami v okrasnem ali zelenjavnem vrtu pokrijmo s pokrivko iz slame, lubja ali pokošenih travnih ostankov, da preprečimo izhlapevanje vode.
  4. Naravnajmo rezilo kosilnice na višjo raven. Višje trave ščitijo korenine pred izsušitvijo in zmanjšajo potrebe po zalivanju.
  5. Če voda odteka z zelenice ali vrta, zmanjšajmo intenziteto zalivanja ali zalivajmo v krajših časovnih intervalih.
  6. Vrt zalivajmo v jutranjih ali večernih urah in ne v premočnem vetru.
  7. Na vrtu skupaj posadimo rastline, ki imajo podobne potrebe po zalivanju.
  8. Vrt zalivajmo redkeje in takrat bolj intenzivno, da rastline razvijejo globok koreninski sistem.
  9. Dvorišča ne čistimo z vodo, raje ga temeljito pometimo.

 

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n