Aktualno

Zaščitne maske, rokavice za enkratno uporabo in robčki za razkuževanje spadajo v črn zabojnik

Zaščitne maske in rokavice za enkratno uporabo ter robčke za razkuževanje površin in rok odlagamo v zabojnik za mešane komunalne odpadke (črn zabojnik) in ne v zabojnike za ločeno zbiranje odpadkov. 
Naj vas spomnimo, da zaščitne opreme in čistilnih robčkov nikakor ne smemo splakovati v straniščno školjko.

 

Kako pa ravnamo z odpadki oseb, ki imajo potrjeno okužbo oziroma so zaradi suma na okužbo v domači oskrbi?

Robčke, papirnate brisače in izdelke za enkratno uporabo, ki so jih uporabljale osebe, ki kažejo znake bolezni COVID-19, in odpadke, ki nastanejo pri čiščenju prostorov (npr. krpe in čistilni robčki za enkratno uporabo) zbiramo v plastični vreči, to pa, ko je polna, tesno zavežemo in jo namestimo v drugo plastično vrečo. Slednjo prav tako tesno zavežemo in hranimo ločeno vsaj 72 ur, preden jo odložimo v zabojnik za mešane komunalne odpadke (črn zabojnik).

Druge odpadke, ki nastanejo v gospodinjstvu, ločujemo in odlagamo v ustrezne zabojnike kot običajno. Več informacij najdete na spletni strani NIJZ.

 

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n