Aktualno

Zagorelo v RCERO Ljubljana

V Regijskem centru za ravnanje odpadki Ljubljana na Barju je danes, 4. julija 2024, ob 13.20 prišlo do požara v hali za kosovne odpadke. Ker se je požar hitro razširil, je morala posredovati Gasilska brigada Ljubljana. Zbirni center Barje smo zaradi bližine požara preventivno začasno zaprli. Intervencija še vedno poteka, nihče od zaposlenih ni poškodovan, ocene obsega škode še ni mogoče podati.  

Vse nadaljnje informacije bomo objavili.

Hvala za razumevanje.

JP VOKA SNAGA

*Požar je gasilcem uspelo pogasiti do nekaj minut pred 17. uro. Zbini center Barje je ponovno odprt. O okoliščinah in posledicah še zbiramo podatke.

*Zaradi samovžiga je zagorelo približno 400 m3 kosovnih odpadkov, nihče ni bil poškodovan. Zbirni center Barje smo za čas intervencije preventivno začasno zaprli predvsem zaradi dima v bližini. Tako zbirni center kot RCERO Ljubljana nemoteno obratujeta naprej. 

Želeli bi poudariti, da je tudi iz vidika požarne varnosti izjemno pomembno, da med kosovne odpadke ne odlagamo stvari, ki mednje ne sodijo. To so predvsem baterije, barve, laki, motorno olje ipd., ki povzročijo hitro širjenje požara. 

Zahvala gre vsem ekipam, ki so priskočile na pomoč na terenu.

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n