Aktualno

Vrtne odpadke pripeljite v zbirni center ali naročite odvoz

Spomladi pri urejanju vrtov, obrezovanju živih mej in dreves pogosto nastane več bioloških odpadkov, kot jih lahko pospravite v svoj rjavi zabojnik. Da ne bo zadrege, kam z občasnimi presežki biorazgradljivih odpadkov z vrta, naj vas spomnimo, kaj z njimi lahko storite.

1. Lahko jih pripeljete v Zbirni center Barje ali v Začasni zbirni center Povšetova, kjer do 1,5 m3 tovrstnih odpadkov lahko odložite brezplačno, v enem koledarskem letu pa jih v zbirni center lahko pripeljete dvakrat.

  • Zbirni center Barje na Cesti dveh cesarjev 101 je med 1. aprilom in 31. oktobrom odprt od ponedeljka do sobote med 6. in 20. uro, preostali del leta pa med 6. in 18. uro.
  • Začasni zbirni center Povšetova na Povšetovi 2  je odprt od torka do sobote med 11. in 18. uro.

2. Odpadke z vrta lahko pospravite v Snagine tipizirane vrečke, namenjene biološkim odpadkom.  Na voljo so v dveh velikostih, 50- in 100-litrske tipizirane vrečke, in sicer jih na dan odvoza bioloških odpadkov postavite na prevzemno mesto zraven rjavega zabojnika. Naenkrat lahko pripravite do pet vrečk, pri čemer teža posamezne vrečke ne sme presegati deset kilogramov.

Vrečke lahko kupite prek spleta, v Snaginem centru za pomoč in podporo uporabnikom na Povšetovi 6 in v Centru ponovne uporabe na Povšetovi 4.

3. Naročite odvoz zelenega odreza. To je plačljiva storitev, ki jo lahko naročite na telefonski številki 01 4779 632 in 051 328 904 ali prek e-naslova bojan.molnar@snaga.si.  

Fotografija je simbolična (foto: www.pexels.com)

 

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n