Aktualno

Voda iz pipe

Pri svojem vsakodnevnem delu in ozaveščevalnih aktivnostih že vrsto let sledimo trajnostnim, okolju prijaznim načelom. Kot primer dobre prakse na področju promocije pitja vode s pipe ter ozaveščanja s področja odgovornega ravnanja tako s pitno in odpadno vodo ter vodnimi viri, smo veseli, da smo danes, dan pred svetovnim dnevom voda, v največji in najstarejši ljubljanski vodarni, Vodarni Kleče, gostili novinarsko konferenco Gospodarske zbornice Slovenije. Na konferenci je vodstvo Gospodarske zbornice Slovenije predstavilo nov certifikat, katerega namen je spodbujanje pitja vode iz pipe v organizacijah kot ozaveščanje o kakovosti slovenske pitne vode in prednostih, ki jih pitje pitne vode iz pipe prinaša okolju in zdravju ljudi.

V Mestni občin Ljubljana, Javnem holdingu Ljubljana in ljubljanskih javnih podjetjih v skladu s trajnostno strategijo že od leta 2015 na vseh sestankih in dogodkih strežemo le vodo s pipe. Z uvedbo certifikata se bo število organizacij, ki se zavedajo, da je pitje vode iz pipe bolj zdravo in okolju prijaznejše vedenja kot poseganje po predpakirani vodi, še povečalo.

Certifikat Voda iz pipe je spodbuda in poziv vsem organizacijam, da pričnejo pitno vodo iz pipe obravnavati prednostno in jo smatrati kot boljšo in okolju prijaznejšo alternativo predpakirani vodi. Certifikat lahko organizacije pridobijo z oddajo prijavnice, ki je dostopna na spletni strani Zbornice komunalnega gospodarstva. Med prvimi sta pobudo podprla in zavezo podpisala Ministrstvo za okolje in prostor ter Ministrstvo za zdravje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n