Aktualno

Varnostna navodila za uporabnike zbirnih centrov

Zbirni centri v upravljanju JAVNEGA PODJETJA VODOVOD KANALIZACIJA SNAGA bodo od 15. aprila 2020 naprej ponovno odprti (razen zbirnega centra Povšetova, ki do nadaljnjega ostaja zaprt).

  1. Zbirni centri Medvode, Cerklje na Gorenjskem, Brezovica, Škofljica, Ig in Velike Lašče bodo odprti po običajnem urniku. 
  2. Zbirni center Brezovica bo odprt vsako sredo med 15. in 18. uro ter vsako soboto med 9. in 12. uro. Uporabnik se mora predhodno obvezno naročiti na 01/363 30 20. Več informacij je dostopnih na strani JPK Brezovica
  3. Zbirni center Vodice bo odprt vsako sredo in soboto med 9. in 14. uro. Več informacij je dostopnih na strani občine Vodice
  4. Zbirni center Barje bo odprt ob delovnikih med 14. in 20. uro ter ob sobotah med 8. in 20. uro. Na Barju smo za zeleni odrez in kosovne odpadke vzpostavili dodaten prostor, zato uporabnike, ki bodo pripeljali tovrstne odpadke prosimo, da spremljajo posebne označevalne table in se že v krožišču pravilno razvrstijo (razvidno iz slike spodaj).

Zaradi preprečevanja širjenja okužbe do nadaljnjega v zbirnih centrih veljajo naslednji ukrepi:

  • vstop največ petih vozil hkrati,
  • samostojno razvrščanje odpadkov,
  • upoštevanje varnostne razdalje (dva metra),
  • upoštevanje vseh splošnih navodil NIJZ.

Zaradi posebnega režima in omejitve vstopa v zbirni center se lahko zgodi, da boste za oddajanje odpadkov morali čakati dlje časa, zato prosimo, da odpadke ustrezno pripravite in razvrstite že doma ter dosledno upoštevate navodila zaposlenih, da bo odlaganje odpadkov čim lažje in hitrejše. Odpadke, ki lahko počakajo doma (npr. ovitki zgoščenk. oblačila, obutev ...), v zbirni center pripeljite po vzpostavitvi običajnih razmer. Priporočljiva je uporaba lastnih zaščitnih mask in rokavic, s čimer si lahko zagotovite večjo varnost pri odlaganju odpadkov.

Vse občane in občanke tudi pozivamo, naj odpadkov, ki ne spadajo v domače zabojnike, ne puščajo na ulicah, poleg zabojnikov ali v naravi in da so spoštljivi do okolja, drugih občanov in komunalnih delavcev. Izredne razmere terjajo prilagoditev navad nas vseh, pri čemer sta spoštovanje in solidarnost do sočloveka zdaj še toliko pomembnejša, da naše okolje ostane urejeno in varno.

Prometni režim za zeleni odrez in kosovne odpadke - Zbirni center Barje:

Zemljevid območja pred Zbirnim centrom Barje s prometnim režimom za odlaganje zelenega odreza in kosovnih odpadkov.

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n