Aktualno

V upravljanje prevzemamo sedem javnih vodovodov v občini Medvode

V skladu z Odlokom o oskrbi s pitno vodo v občini Medvode 1. januarja 2022 začenjamo z izvajanjem obvezne gospodarske javne službe oskrbe s pitno vodo na nekaterih območjih v občini Medvode, kjer je storitev doslej izvajalo javno podjetje Komunala Kranj d.o.o. Naša družba je v občini Medvode doslej že izvajala storitev odvajanja in čiščenja odpadne vode.

V dogovoru z občino Medvode JP VOKA SNAGA prevzema upravljanje javnih vodovodov Medvode, Topol, Žlebe, Studenčice, Belo, Trnovec-sever in Osolnik.

Območje KS  Smlednik, razen naselja Brezovec, ostaja v upravljanju Komunale Kranj d.o.o., prav tako v upravljanju društev, zavodov in režijskega obrata Medvode ostajajo drugi vodovodi.

V JP VOKA SNAGA si prizadevamo potrebne spremembe izvesti tako, da jih bodo uporabniki karseda najmanj občutili.

Uporabnikom prevzetih javnih vodovodov zato sporočamo, da:

  • jim ni treba urejati nobenih dodatnih soglasij z vidika obračuna storitev,
  • bodo od JP VOKA SNAGA odslej prejemali eno položnico (skupna položnica za oskrbo s pitno vodo ter odvajanje in čiščenje odpadne vode),
  • bodo tisti uporabniki, ki so pri JP VOKA SNAGA že prijavljeni na prejemanje elektronskega računa ali imajo plačilo urejeno preko direktne bremenitve za račun za odvajanje in čiščenje odpadne vode ter storitve za greznice in MKČN, račune še naprej prejemali na enak način,
  • bomo morebitne spremembe, povezane z obračunom storitve, urejali ob/po izdaji prvega računa za storitev oskrbe s pitno vodo (v začetku februarja 2022 za opravljene storitve v januarju 2022),
  • bodo z obračunom storitev za januar v prilogi prejeli pisno informacijo, kako bodo v letu 2022 obveščeni v primeru neskladnosti in zdravstvene neustreznosti pitne vode in drugih motenj na vodovodnem sistemu,
  • po 1. januarju 2022 nujne klice za področje storitve oskrbe s pitno vodo sprejema naša dežurna služba 24 ur dnevno na telefonski številki 01 58 08 112.

Kako do informacij?

Uporabnikom smo na voljo na brezplačni telefonski številki 080 8652 ali številki 01 58 08 100 in na e-naslovu vokasnaga@vokasnaga.si. Informacije o motnjah na vodovodnem sistemu objavljamo na spletni strani v rubriki https://www.vokasnaga.si/motnje-na-sistemu.

Uporabniki, ki se želijo prijaviti na sistem obveščanja (s SMS in e-pošto) v primeru motenj na vodovodnem sistemu, lahko že danes izpolnijo e-obrazec na naši spletni strani https://www.vokasnaga.si/voka-elista-prijava. Za prijavo potrebujejo številko odjemnega mesta, ki je že na dosedanjem računu za obračun storitve odvajanja in čiščenja odpadne vode.

Aktualne in poglobljene informacije objavljamo na spletni strani www.vokasnaga.si in na Facebook profilu JP VOKA SNAGA.

Tako kot vsem našim dosedanjim uporabnikom tudi našim novim uporabnikom v občini Medvode zagotavljamo, da bomo storitev oskrbe s pitno vodo izvajali odgovorno in skrbno v skladu z zakonodajo, tehničnimi standardi in smernicami ter z upoštevanjem pričakovanj vseh deležnikov.

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n