Aktualno

Tistega, kar je najbolj vredno, ni na nakupovalnih policah

Zato, da ne bi stopili v čevlje nekritičnega potrošnika in slepo sledili akcijam, popustom ter znižanjem, ki so danes še bolj mamljivi, smo v okviru Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov za vas pripravili e-knjižico »Še eni novi čevlji ne prinašajo sreče«. V njej boste lahko prebrali, kako grenko je pravzaprav ozadje šivanja naših oblačil, z uporabnimi napotki in primeri dobrih praks, ki smo jih v njej zbrali, pa želimo spodbuditi širšo javnost k premišljenemu nakupovanju in predvsem izbiri oblačil iz druge roke.

Zakaj smo tako navezani na predmete, ki jih ne potrebujemo? Kako predsodki, sram in vzdrževanje zunanje podobe vplivajo na naše potrošniške vzorce? Od kod prepričanje, da več kot imamo, več veljamo? K sodelovanju smo povabili psihoterapevtko Jano Lavtižar, ki se že vrsto let ukvarja s psihologijo nakupovanja in njegovimi posledicami za okolje in družbo. Jana je z nami delila izkušnje iz terapevtske prakse in tudi praktične nasvete, ki lahko pomagajo pri obvladovanju (nezavednih) potreb po imeti več.

S kakšnimi triki se enostavno zoperstaviti hiperpotrošništvu in kako obvladovati želje otrok po izdelkih iz oglasov, je z nami delila Darja Virjent, ustvarjalka, mama dveh deklic, odgovorna potrošnica in strastna zagovornica ponovne uporabe.

Lepo vabljeni k branju.

 

Datoteke
PDF icon Še eni novi čevlji ne prinašajo sreče [pdf | 1,3 MB]

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n