Aktualno

Sporočilo podjetja Snaga glede šolskih akcij zbiranja odpadnega papirja

Podjetje Gorenje Surovina je na vrtce in šole nedavno naslovilo pismo glede potencialne ukinitve akcij zbiranja odpadnega papirja, o tem pa so poročali tudi nekateri mediji.
Ugotovitev, da tovrstnim akcijam grozi konec, pa ne drži: zbran papir šole in vrtci še naprej lahko prodajajo po tržni ceni, po novem pa ga bo, po enako dobrih pogojih kot drugi ponudniki, odkupovalo tudi naše javno podjetje.

Od decembra 2012 naprej namreč tudi podjetje Snaga omogoča izvedbo akcije zbiranja in odkupa odpadnega papirja, pri tem pa si želimo, da bi naše potencialno sodelovanje s šolami in z vrtci preseglo zgolj zbiranje in prodajo ene od pomembnih ločeno zbranih frakcij.

Naš cilj je, da bi sodelovanje s šolami razširili tudi na zbiranje odpadnih baterij in manjših kosov električne in elektronske opreme, baterij, oblačil in obutve, hišnega tekstila ipd. Vsako takšno zbiralno akcijo bi želeli nadgraditi s celostnim pristopom, ki odgovarja na ključna vprašanja (kaj, zakaj, kako, kaj se zgodi s tem) in učence motivira, spodbuja ter nagrajuje. Pomembni so namreč aktivni in angažirani mladi ljudje, ki v svojem okolju delujejo kot ambasadorji dobrih praks. Vsi skupaj moramo spremeniti miselnost in upoštevati dve zelo pomembni stvari: da je recikliranje odpadkov šele tretja najboljša izbira glede ravnanja z odpadki in da moramo nujno zmanjšati količino zavržene hrane.
Hvala, ker ločujete!

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n