Aktualno

Sodelujemo pri akciji zbiranja odsluženih mobilnih telefonov #FONIRAJ

V sodelovanju s podjetjem Blok d. o. o. organiziramo akcijo zbiranja odsluženih mobilnih telefonov #FONIRAJ v sklopu zbiranja odpadne električne in elektronske opreme s premično zbiralnico, ki se na različnih lokacijah v Ljubljani in v primestnih občinah nahaja po vnaprej določenem urniku. Letos smo k sodelovanju povabili osnovne šole, pri katerih telefone zbiramo v posebnih zabojčkih in jih dnevno stehtamo. Za zbrane kilograme odpadnih telefonov, bo podjetje Blok d.o.o. doniralo dobrodelna sredstva šolskemu skladu ali dobrodelnemu društvu. Za vsak kilogram zbranih telefonov (z baterijami) doniramo 2€. 

Cilj akcije je spodbuditi premislek k bolj trajnostnemu ravnanju z odpadki in hkrati razširiti zavedanje o pomenu recikliranja odpadne električne in elektronske opreme. Reciklažni postopek telefonov se začne z odstranitvijo baterije, ki predstavlja nevarni odpadek in nadaljuje z mehansko predelavo. Telefoni ne bodo namenjeni nadaljnji uporabi. V podjetju Blok d.o.o. uporabljajo nasodobnejšo tehnologijo reciklaže OEEO in s tem sledijo ciljem trajnostnega razvoja in poskušajo na lokalni ravni pomagati pri uresničevanju Agende 2030.

Vsekakor vabljeni na oddajo odsluženih mobilnih telefonov in druge električne/elektronske opreme tudi vi!

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n