Aktualno

Razlitje neznane tekočine ni vplivalo na varnost oskrbe s pitno vodo v Ljubljani

Uporabnike pitne vode, ki so s pitno vodo oskrbovani iz vodarne Hrastje, obveščamo, da razlitje neznane tekočine ob Šmartinski cesti v bližini vodarne v petek, 24. 11. 23, okrog 14. ure, na varnost oskrbe s pitno vodo ne vpliva.

Nemudoma po prejemu informacije s strani občanov je stekla usklajena intervencijska akcija več deležnikov. Potencialno onesnažen sloj tal je bil odstranjen iz naravnega okolja.

Začasno je zadržano izkoriščanje pitne vode iz vodnjakov, v katere bi onesnaženje lahko zatekalo. 

Ocenjujemo, da je tveganje za onesnaženje vodnega vira nerelevantno. Razmere bomo v prihodnjih tednih in mesecih skrbno spremljali.

Če bi se pojavil sum, da obstaja potencialna nevarnost za zdravje, bi uporabnike nemudoma obvestili.

 

Dodatek k obvestilu:

Več o tem, kako bi bili obveščeni v primeru potencialne nevarnosti za zdravje uporabnikov, najdete v rubriki Načini obveščanja javnosti.

Informacijo, od kod priteče voda na vaš naslov, najdete s pomočjo aplikacije "Od kod priteče voda?".

 

 

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n