Aktualno

Postopoma odpiramo mestne pitnike

Pitnike smo pričeli odpirati z mesecem aprilom, ko so nastopile ugodne jutranje temperature, od danes pa se lahko odžejate že na štirih - ob Koseškem bajerju, v Mostecu, na Cankarjevem vrhu in na Kmečki poti. Z letošnjim pričetkom pomladi bo v Ljubljani na voljo kar 51 pitnikov, ki bodo pripravljeni za uporabo do konca meseca. Na novo smo vzpostavili nov pitnik v Gosposki ulici, do konca leta pa jih bomo namestili še nekaj.

Odpiranje pitnikov poteka postopoma; preden lahko pitnik začne obratovati, vsakega temeljito pregledamo in očistimo, po potrebi pa izvedemo še vzdrževalna dela. Preden je pitna voda na voljo mimoidočim, naši sodelavci odvzamejo vzorce pitne vode in po prejetih ustreznih rezultatih analize pitnike aktiviramo.

Vse aktualne informacije v zvezi z ljubljanskimi pitniki najdete tukaj. Za vse prebivalce in obiskovalce Ljubljane smo razvili tudi aplikacijo Tap Water Ljubljana, ki je na voljo tako za Androidne kot tudi iOS telefone. Aplikacija določi vašo lokacijo in vam na zemljevidu pomaga poiskati najbližji pitnik, njegov opis in fotografijo ter druge zanimivosti, povezane z vodo, ki se nahajajo v bližini pitnika. Tako lahko hitro preprosto poiščete pitnik in se na sprehodu, izletu ali le na poti iz službe odžejate s pitno vodo. Aplikacijo si lahko na svojo napravo naložite preko Google Play (Android) ali Istore-a (iOS).

Uporabnike pozivamo, da zaradi lastne varnosti in varnosti drugih upoštevajo naslednja priporočila:

  • gumba za dotok vode naj se dotikajo le s čistimi rokami ali prek čistega papirnatega robčka ali druge zaščite;
  • pritisnejo naj gumb in pustijo, da voda nekaj časa teče (dokler se temperatura vode ne ustali);
  • z rokami ali usti naj se ne dotikajo iztočnega mesta;
  • vodo naj natočijo v steklenico, če je le mogoče;
  • po uporabi pitnika naj se ne dotikajo obraza, ust, nosu in oči;
  • če opazijo nepravilnosti, naj pokličejo na 01 58 08 112 ali 080 86 52.

 

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n