Aktualno

Poskrbite za zaščito priključkov in vodomernih mest pred zmrzaljo

Prihaja čas nizkih zunanjih temperatur, ki lahko zaradi zmrzali, če ne ukrepamo pravočasno, povzročijo okvare na vodomerih, vodovodnih priključkih ali na interni vodovodni napeljavi, ki npr. vodi do zunanje vrtne pipe. Za zaščito vodomerov, vodovodnih priključkov in občutljivih delov interne vodovodne napeljave morate poskrbeti lastniki sami.

Svetujemo vam, da vaš vodomer, priključek ali interno vodovodno napeljavo pred zmrzaljo zaščitite:

  • z dovolj globokim vodomernim jaškom z izoliranim pokrovom,
  • z dodatno toplotno zaščito nad vodomerom z izolacijskimi materiali, ki preprečujejo dostop mrzlega zraka,
  • da v delu interne vodovodne napeljave, kjer porabe ni (npr. do vrtne pipe), a nevarnost zmrzali obstaja, vodo iz napeljave izpraznite.

Priporočamo, da vsaj enkrat mesečno, še posebej, če v objektu nihče ne prebiva stalno, preverite stanje vodomera. Nekontrolirane iztoke prepoznate tako, da se mehanizem vodomera vrti in s tem beleži porabo, čeprav vode v objektu sploh ne uporabljate.

V primeru poškodb pokličite na telefonsko številko dežurne službe T: 01 58 08 112.

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n