Aktualno

Poginuli labod na Koseškem bajerju pozitiven na ptičjo gripo

Sporočamo, da je bil poginuli labod na Koseškem bajerju pozitiven na visoko patogeno aviarno influenco (ptičjo gripo) podtipa H5N8.

Obiskovalce prosimo, naj ptic na Koseškem bajerju (pa tudi drugje) ne hranijo, saj se z združevanjem ptic povečuje možnost za prenos bolezni med njimi.

Virusi HPAI H5N8 je zelo nevaren za domačo perutnino in ostale ptice, izloča se z izločki ptic (iztrebki, slina) ter perjem, zato ga lahko obiskovalci na svojih čevljih prenesejo k domači perutnini in drugim pticam v ujetništvu. Prav tako pa lahko ta virus k domači perutnini zanesejo tudi hišni ljubljenci, kot so psi in mačke, na tačkah in kožuhih.

Priporočljivo je, da se ljudje ne zadržujejo na območjih, ki so potencialno kontaminirana z iztrebki prostoživečih ptic in da si v nasprotnem primeru razkužijo roke, obleko in čevlje, da ne bi virusa prinesli na gospodarstva s perutnino ali drugimi pticami. Psi morajo biti na kratkih povodcih.

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n