Aktualno

Podaljšanje obratovanja ZC Barje in dodatni prostor za oddajanje odpadkov

Zbirni center Barje je od srede, 10. marca 2021, odprt do 20. ure. Običajno na daljši, 14-urni delovni čas preidemo s 1. aprilom, tokrat smo zaradi gneče in daljših čakalnih vrst za vstop v zbirni center to naredili prej.

Na poti od krožišča do zbirnega centra je za zeleni odrez, kosovne odpadke, pohištveni les in gradbene odpadke vzpostavljen dodatni prostor, ki ima drugačen delovni čas, in sicer od ponedeljka do sobote med 6. in 18. uro. Uporabniki, ki boste pripeljali te odpadke, v zbirni center ne boste vstopili, pač pa se boste zapeljali do posebnega prostora. Prosimo vas, da upoštevate prometni režim, ki je prikazan na spodnji fotografiji:

Fotografija območja pred zbirnim centrom Barje iz zraka. S puščicami je označena pot do dodatnega prostora, kjer zbiramo zeleni odrez in gradbene odpadke.

Gneča in daljše čakalne vrste

Zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa v zbirnih centrih velja nekaj preventivnih ukrepov, med katerimi je tudi vstop največ pet vozil hkrati, kar seveda podaljšuje čakalne vrste. V zvezi s tem občane prosimo, da odpadke v največji mogoči meri razvrstijo/sortirajo že doma in da v zbirnem centru dosledno upoštevajo navodila zaposlenih, da bo odlaganje odpadkov čim lažje in hitrejše.

V Ljubljani poleg zbirnega centra Barje deluje še zbirni center Povšetova, ki je odprt od torka do sobote med 11. in 18. uro. V zbirnem centru na Povšetovi ne sprejemamo azbestnih in gradbenih odpadkov (kamor spadajo opeka, omet, ploščice, sanitarna keramika, manjši kosi betona, izolacijski materiali, kot sta steklena volna in stirodur ...).

 

 

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n