Aktualno

Pitna voda v Ljubljani je zdravstveno ustrezna

V povezavi z objavo Agencije RS za okolje (ARSO) z dne 20. 3. 2024 ponovno podajamo informacijo o zdravstveni ustreznosti pitne vode v Ljubljani.

ARSO izvaja vzorčenje podzemne vode na opazovalnih vrtinah, ki niso del vodovodnega sistema Ljubljana in služijo za spremljanje količinskega in kakovostnega stanja podzemne vode na prispevnem območju vodarne Hrastje.

Nadzor nad načrpano vodo vodnjakov vodarne Hrastje, ki so del centralnega vodovodnega sistema Ljubljana, izvajamo v  JP VOKA SNAGA. V centralni vodovodni sistem Ljubljana so vključeni le vodnjaki, v katerih je koncentracija tetrekloroetena skladna z normativi Uredbe o pitni vodi (Ur. l. RS, št. 61/2023).

Pitna voda, ki doteka v uporabo na oskrbovalnem območju vodarne Hrastje, je zdravstveno ustrezna in varna za uporabo.

Iskanje izvora ter povzročitelja onesnaženja izvajajo za to pristojne institucije.

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n