Aktualno

Otvoritev razstave "Voda za Ljubljano"

Župan Zoran Janković je danes v atriju Mestne hiše odprl fotografsko razstavo »Voda za Ljubljano«, ki prikazuje razvoj oskrbe s pitno vodo in ureditev javne kanalizacije v Ljubljani od prvih zametkov komunalne infrastrukture iz časa rimske Emone pa vse do danes. Razstavo je organiziralo JP Vodovod-Kanalizacija v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana.

Direktor JP Vodovod – Kanalizacija, g. Krištof Mlakar je v svojem nagovoru poudaril, da je 17. maj pomemben dan za Ljubljančanke in Ljubljančane, saj je na ta dan pred 121. leti po vodovodnem sistemu v ljubljanske domove prvič pritekla pitna voda. Ob tej priložnosti se je župan Zoran Janković  sodelavkam in sodelavcem JP Vodovod – Kanalizacija zahvalil za kakovostno upravljanje ljubljanskega vodovodnega in kanalizacijskega sistema. Župan je izrazil upanje, da bodo tudi čez 121. let cenili trud, ki ga danes vlagamo v ohranjanje in razvoj obeh komunalnih sistemov.

Razstava je edinstvena priložnost, ki si zasluži pozornost strokovne in splošne javnosti. Dodogek je istočasno poklon častitljivi starosti sodobne oskrbe s pitno vodo in  javne kanalizacije ter tudi osebju, ki je v različnih zgodovinskih obdobjih prispevalo k razvoju obeh sistemov.  Razstava pa je tudi nedvoumno in glasno opozorilo, da bodo rezultati dela sedanje generacije vplivali na stanje obeh komunalnih sistemov še desetletja dolgo.

Razstava »Voda za Ljubljano« je v atriju Mestne hiše na ogled vsak dan med 10. in 19. uro vse do 10. junija 2011. 

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n