Aktualno

Odpiramo mestne pitnike

Od skupno 39 pitnikov v Mestni občini Ljubljana so že začeli delovati štirje, in sicer pitniki na Cankarjevem vrhu (pri gostilni Rožnik), na Golovcu (pri odcepu za observatorij), na Stritarjevi ulici (pri Mestni hiši) in na Starem trgu (ob gostinskem lokalu Romeo). Preostale bomo odprli predvidoma v tednu po prvomajskih praznikih.

Meščanke in meščane ter druge uporabnike pitnikov prosimo, da zaradi lastne varnosti in varnosti drugih upoštevajo naslednja priporočila:

  • gumba za dotok vode naj se dotikajo le s čistimi rokami ali prek čistega papirnatega robčka ali druge zaščite;   
  • pritisnejo naj gumb in pustijo, da voda nekaj časa teče (dokler se temperatura vode ne ustali);
  • z rokami ali usti naj se ne dotikajo iztočnega mesta;
  • vodo naj natočijo v steklenico, če je le mogoče;
  • po uporabi pitnika naj se ne dotikajo obraza, ust, nosu in oči;
  • če opazijo nepravilnosti, naj pokličejo na 01 58 08 112.   

Odpiranje pitnikov poteka postopoma; preden lahko pitnik začne obratovati, vsakega temeljito pregledamo in očistimo, po potrebi pa izvedemo še vzdrževalna dela.

Preden je pitna voda na voljo mimoidočim, naši sodelavci odvzamejo vzorce pitne vode in po prejetih pozitivnih rezultatih analize pitnik aktiviramo.

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n