Aktualno

Odpadki oseb, ki kažejo znake bolezni COVID-19, spadajo v črn zabojnik

Odpadke oseb, ki imajo potrjeno okužbo oziroma so zaradi suma na okužbo v domači oskrbi, odlagamo v plastično vrečo za odpadke, to pa tesno zavežemo.

To vrečo nato namestimo v drugo plastično vrečo za odpadke in tudi to tesno zavežemo ter jo ločeno hranimo vsaj 72 ur, preden jo odložimo v zabojnik za mešane komunalne odpadke (črn zabojnik).

Enako kot z osebnimi odpadki (npr. uporabljenimi robčki) ravnamo tudi z odpadki od čiščenja prostorov.

Robčkov, papirnatih brisač in izdelkov za enkratno uporabo, ki so jih uporabljale osebe, ki kažejo znake bolezni COVID-19, ne smemo odlagati v zabojnike, namenjene zbiranju ločenih frakcij odpadkov, na primer zabojnike za biološke odpadke ali embalažo.

Priporočila so objavljena tudi na spletni strani NIJZ.

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n