Aktualno

Obveščevalne table za soseske

Na zelenih in rekreacijskih površinah v Ljubljani postavljamo ozaveščevalne table »Hvala, ker skrbite za naše mesto.«, katerih namen je spodbujanje spoštovanja skupnega prostora.

Kampanjo smo nadgradili še v obliki obvestil, ki jih lahko za komuniciranje uporabite občani ljubljanskih sosesk. Obvestila so objavljena pod besedilom.

Mestna občina Ljubljana je leta 2015 začela kampanjo »Človek, čuvaj svoje mesto.«, s katero poudarja, da smo vsi odgovorni za urejenost, čistočo in prijeten videz mesta. 

S sporočili na zelenih tablah poenotenega videza na primer izpostavljamo, da parkiranje na zelenicah ni dovoljenokolesarje ozaveščamo, naj v območju za pešce upoštevajo prednost slednjih; poudarjamo, da morajo lastniki psov pobirati njihove iztrebke, da morajo biti psi na povodcu in da na otroško igrišče štirinožni ljubljenčki ne smejo; pozivamo k upoštevanju pravil in k skrbi za drevesa v parku; izpostavljamo, da je kajenje na igrišču prepovedano in podobno. Piktograme z besedilom spremlja tudi zahvala »Hvala, ker skrbite za naše mesto.«

Z upodobitvami in napisi na tablah želimo še naprej ozaveščati in opozarjati na potrebno skrb za mesto, da bi lahko urejen skupni javni prostor še dolgo uporabljali in se tam počutili prijetno. Z akcijo želimo vplivati na bolj odgovoren odnos vsakega posameznika do skupnega prostora kot vrednote – za našo skupno dobrobit.

Datoteke
PDF icon Tabla Hvala, ker biološke odpadke odlagate v biorazgradljivih vrečkah [pdf | 35,1 KB]
PDF icon Tabla Hvala, ker kartonske škatle stisnete, preden jih odvržete, da v zabojniku za papir ostane več prostora [pdf | 40,1 KB]
PDF icon Tabla Hvala, ker koles ne priklepate na drevesa [pdf | 27,5 KB]
PDF icon Tabla Hvala, ker ne parkirate na intervencijski poti [pdf | 27,4 KB]
PDF icon Tabla Hvala, ker ne parkirate na travi [pdf | 24,3 KB]
PDF icon Tabla Hvala, ker odpadke ločujete [pdf | 37,7 KB]
PDF icon Tabla Hvala, ker počistite za svojim pasjim prijateljem [pdf | 30,3 KB]
PDF icon Tabla Hvala, ker uporabljate koše za smeti [pdf | 37 KB]
PDF icon Tabla Hvala, ker upoštevate, da so ti zabojniki namenjeni samo stanovalcem [pdf | 37,6 KB]
PDF icon Tabla Hvala, ker kosovne odpadke odvažate v zbirni center in jih ne odlagate ob zabojnike [pdf | 36,1 KB]
PDF icon Tabla Hvala, ker ne parkirate pred zabojniki, da jih smetarji lahko izpraznijo [pdf | 33,2 KB]
PDF icon Tabla Hvala, ker odpadkov ne odlagate ob zabojnike [pdf | 29,7 KB]
PDF icon Tabla Hvala, ker z vozilom ne ovirate odvoza odpadkov [pdf | 28,4 KB]

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n