Aktualno

Objava pregledne karte prisotnosti tetrakloroetena v podzemni vodi Ljubljanskega polja

Na spletni strani Agencije RS za okolje je objavljena pregledna karta rezultatov nadzora nad koncentracijo tetrakloroetena v podzemni vodi Ljubljanskega polja in vodnjakov vodarne Hrastje. 
 
Rezultati kažejo, da na širšem območju Ljubljanskega polja tetrakloroeten ni prisoten, zaznan pa je v ozkem območju v neposredni bližini križišča obvoznice s Šmartinsko cesto v smeri proti vodarni Hrastje. 
 
Vodnjaki, ki jih je oblak onesnaženja oplazil, so izključeni iz obratovanja. 
 
Oskrba s pitno vodo v Ljubljani je pod nadzorom Zdravstvenega inšpektorata RS.

Načrpana voda vodnjakov, ki se uporabljajo za oskrbo s pitno vodo, in pitna voda v javnem vodovodnem sistemu je zdravstveno ustrezna in skladna z določbami zakonodaje (Uradni list RS, št. 61/2023).

 

 

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n