Aktualno

O oskrbi s pitno vodo v času poplav

Uporabnike pitne vode seznanjamo, da v poplavah, ki so Slovenijo prizadele v začetku avgusta, vodovodni sistemi, to je vodovodno omrežje, objekti in naprave, v upravljanju JP VOKA SNAGA d. o. o., niso bili poškodovani do te mere, da bi bila ogrožena varna oskrba s pitno vodo.

Beležimo le nekaj nepravilnosti, ki pa so lokalno povzročile kratkotrajne prekinitve oskrbe s pitno vodo. Na nobenem od vodovodnih sistemov ni bilo treba razglasiti ukrepov omejitve uporabe pitne vode ali ukrepov prekuhavanja. Oskrba je potekala varno. Tehnične ekipe so se soočile s težavnimi razmerami, a so bile še obvladljive z izvedljivimi interventnimi ukrepi. Na območjih, kjer smo predvideli, da bodo padavine in poplavne vode lahko vplivale na količinsko in kakovostno stanje vodnih virov in kjer priprave vode v običajnih razmerah ni, smo preventivno uvedli dezinfekcijo pitno vode.

Uporabniki pitne vode ste nam zastavili veliko število vprašanj po telefonu in e-pošti. Na mnogo vprašanj, zastavljenih po e-pošti, zaradi povečanega obsega dela in intervencij na terenu žal nismo uspeli odgovoriti, na veliko klicev se nismo odzvali, za kar se opravičujemo. Kot že mnogokrat doslej vam sporočamo, da bi vas v primeru izrednih razmer, ki bi ogrozile zdravje uporabnikov pitne vode, obveščali preko SMS sporočil in e-pošte, če ste vključeni v sistem obveščanja, pa tudi preko spletnih strani in javnih radijskih medijev. Informacij vam tako ni treba iskati na druge načine. V izrednih razmerah sledite našim obvestilom in verodostojnim informacijam in ne sledite nepreverjenim informacijam na družbenih medijih ter celo na nekaterih zasebnih radijskih postajah. Preverjene informacije uporabniki pitne vode vedno prejmete pri nas.

Prizadetim v poplavah želimo čimprejšnjo povrnitev življenja v normalne razmere, kot je to le možno.

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n