Aktualno

Kulinarično druženje s posebnim sporočilom

Snaga je v torek, 13. januarja 2015, v vrhunski restavraciji As pripravila kulinarično druženje s posebnim sporočilom.
Kuharski mojster Vanja Fon je posebej za to priložnost pripravil šesthodni meni iz sestavin, ki se jih v kuhinji pogosto zavrže (bodisi so ostale ob pripravi drugih jedi bodisi nanje nismo gledali kot na uporabne sestavine).

Namen dogodka je bilo pokazati, kako z malo domišljije pripraviti jedi, ki so okusne, morda nekoliko neobičajne in očem privlačne. Kuharski mojster Vanja je iz ostanka pečenke prejšnjega dne pripravili eleganten rostbif s poširanim jajcem, s kosi pečene šunke popestrili kremno grahovo juho, s sokom rdeče pese pa začinil solato s koramačem in z oreščki.

Na sproščenem druženju predstavnikov medijev in družabnih omrežij smo se pogovarjali o našem odnosu do hrane, (ne)spoštovanju te osnovne dobrine in njeni simbolni vlogi v našem življenju. Gostje so ugotovili, da tudi v vrhunskih restavracijah velja podobno pravilo kot doma: iz sestavin ali živil, ki bi jih zlahka zavrgli, lahko pripravimo okusne jedi.

Dogodek je potekal v skopu pobude Dvigni glas proti zavrženi hrani, s katero želimo v Snagi javnost opozoriti na problematiko zavržene hrane in doseči, da hrana spet postane vrednota, naš odnos do nje pa bolj spoštljiv.


Rostbif s poširanim jajcem


Prijetno vzdušje v restavraciji As


Kuharski mojster Vanja Fon

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n