Aktualno

Kako poskrbeti za ustrezno stanje interne vodovodne napeljave po daljši prekinitvi ali zmanjšanju uporabe pitne vode v času COVID-19?

V času epidemije COVID-19 se je poraba pitne vode v mnogih objektih zmanjšala ali v celoti prekinila. Posledica je zastajanje vode v interni vodovodni napeljavi, to pa poveča tveganje za mikrobiološko neskladnost pitne vode. V vodi se lahko pojavita neprijeten vonj in okus, voda je lahko začasno tudi obarvana in motna.

Navodila o preventivnem ravnanju, s katerim se lahko izognete morebitnim težavam pri oskrbi s pitno vodo po ponovnem začetku dela v teh objektih, in napotke za ukrepe, preden vodo začnete  vnovično uporabljati v prehrambne namene, preverite v rubriki "Kako ravnati po daljšem obdobju, ko voda v interni vodovodni napeljavi stoji?"

Priporočila lastnikom objektov za hišno vodovodno omrežje (HVO) po daljši prekinitvi uporabe pitne vode (COVID-19) je pripravil tudi Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ).

Za morebitna vprašanja smo vam na voljo na brezplačni modri telefonski številki 080 8652, lahko pa nam tudi pišete na vokasnaga@vokasnaga.si

Želimo vam uspešno ureditev razmer.

 

 

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n