Aktualno

Okvara vodovoda na Rudniku odpravljena

Uporabnike pitne vode od Rudnika do Škofljice, kjer je bila ponoči prekinjena ali motena oskrba s pitno vodo,  obveščamo, da so tehnične ekipe do jutra okvaro odpravile. Sistem vzpostavljamo v običajno stanje.  Voda je začasno lahko obarvana in motna, v sistemu je lahko lokalno prisoten zrak.

Priporočamo, da po prekinitvi oskrbe pred ponovno uporabo pitne vode za prehrambene namene:

  • opravite temeljito izpiranje interne  vodovodne napeljave
    in
  • pred izpiranjem odstranite usmerjevalnike vode na pipah (t.i. perlatorje oz. mrežice).

Izpiranje naj bo na vseh pipah intenzivno, v sunkih s turbulentnim tokom, in naj traja najmanj 15 minut. 

Na delu vodovodnega sistema bo preventivno uveden ukrep dezinfekcije, zato bo v pitni vodi nekaj dni možno zaznavati vonj po kloru, kjer ga običajno ni.

Oskrba s pitno vodo je po izvedbi ukrepa spiranja varna. 

Kljub temu občutljivim uporabnikom, kot so otroci in starejši z oslabljenim imunskim sistemom, uporabe pitne vode za prehrambne namene preventivno za nekaj dni ne priporočamo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n