Aktualno

Objava Uredbe o nadomestilih za zmanjšanje dohodka iz kmetijske dejavnosti na vodovarstvenih območjih

V Uradnem listu RS št. 44 z dne 24. 5. 2013 je bila objavljena »Uredba o spremembah in dopolnitvah Uredbe o načinu izplačevanja in merilih za izračun nadomestila za zmanjšanje dohodka iz kmetijske dejavnosti zaradi prilagoditve ukrepom vodovarstvenega režima«.

Zahtevki za leta 2011, 2012, in 2013, ki so jih kmetijska gospodarstva vložila na naš naslov pred uveljavitvijo te uredbe, se štejejo za zahtevke, vložene v skladu s spremembo in dopolnitvijo uredbe, objavljeno v Uradnem listu RS št. 44 z dne 24.5.2013, in jih ni potrebno ponovno vložiti.

Upravičenci, ki zahtevkov za leta 2011, 2012 in 2013 še niso vložili, lahko zahtevke vložijo v 30 dneh od uveljavitve uredbe, do 24. junija 2013.

Shemo državne pomoči mora potrditi še Evropska komisija, zato izplačilo pred tem ni možno.

Nadomestila za leti 2011 in 2012 se bodo izplačala v enkratnem znesku na tekoči račun upravičenca najpozneje v šestih mesecih od vložitve zahtevka oziroma po odobritvi sheme pomoči s strani Komisije, nadomestila za leto 2013 pa se izplačajo naj­pozneje v devetih mesecih od vložitve zahtevka oziroma po odobritvi sheme pomoči s strani Komisije.

Nadomestila za naslednja leta (2014, 2015) se vložijo na naš naslov od 31. januarja do najkasneje 31. marca vsako leto, in se izplačajo v enkratnem znesku na tekoči račun upravičenca najpozneje v šestih mesecih od vložitve zahtevka.

 

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n